fa'aulu-fua-fa'aliga

Fa'aoga sa'o auala ma laasaga ole paipa serological

O le serological pipette, lea e lauiloa foi o le pipette lafoai, e masani ona faʻaaogaina e fua saʻo ai se voluma o le vai, lea e tatau ona faʻaoga faʻatasi ma se paipa talafeagai.O le paipa o se masini fua e faʻaaogaina e faʻafeiloaʻi saʻo ai se voluma o vaifofo.O le paipa o se mea e fua ai, e na'o le fa'aaogaina e fua ai le voluma o le vaifofo na te fa'aolaina.O se paipa tioata umi ma manifinifi ma se faʻalautele tele i le ogatotonu.O lona pito pito i lalo e foliga mai o se gutu maʻai, ma o le ua o le paipa pito i luga o loʻo togitogia i se laina faʻailoga, o se faʻailoga o le leo saʻo o le a faʻagaoioi.

Fa'aoga sa'o auala ma laasaga ole paipa serum:

1. Aʻo leʻi faʻaaogaina: A faʻaaogaina le paipa, vaʻai muamua ile faʻailoga paipa, tulaga saʻo, tulaga faʻailoga fua, ma isi.

 

2. Mana'o: Uu le pito i luga ole paipa ile limamatua ma le tamatamailima ogatotonu o lou lima taumatau, ma fa'aofi le gutu pito i lalo ole paipa ile vaifofo e susu ai.Ole fa'aofiina e le tatau ona papa'u pe loloto tele, e masani lava 10 ~ 20mm.Afai e papa'u tele, e mafua ai le miti.Ole mana'o ole vaifofo ile polo fufulu taliga ole a fa'aleagaina ai le vaifofo.Afai e loloto tele, o le a pipii tele le vaifofo i fafo o le faagaau.Ave le polo fufulu taliga i le lima agavale, faʻafesoʻotaʻi i le gutu pito i luga o le faagaau ma manava lemu le fofo.Muamua manava pe tusa ma le 1/3 o le voluma o le paipa.Oomi le gutu o le paipa i le tamatamailima o le lima taumatau, ave i fafo, taofi faalava, ma vili le faagaau ina ia faafesoota'i le vaifofo i le vaega i luga a'e o le fua e sui ai le vai i totonu o le puipui.Ona lafoai lea o le vaifofo mai le gutu pito i lalo o le faagaau ma lafoai.A uma ona fufulu faatolu mo le tolu taimi, e mafai ona e mitiia le vaifofo e tusa ma le 5mm i luga aʻe o le fua.Oomi vave le gutu o le paipa i le tamatamailima faasino o le lima taumatau.

3. Fetuunai le maualuga o le vai: sii i luga le paipa ma alu ese mai le maualuga o le vai, solo ese le vai i luga o le puipui pito i fafo o le paipa i le pepa faamama, o le pito o le paipa e taoto i le puipui i totonu o le pusa fofo, o le paipa. e tumau pea le tino i luga, faʻamalie teisi le tamatamai lima e faʻafefe malie ai le vaifofo i totonu o le paipa mai le pito i lalo o le gutu, seia oʻo i le pito i lalo o le meniscus o le vaifofo e faʻapipiʻi i le maka, ma vave ona oomi le gutu o le paipa i le tamatamai lima.Ave'ese le pa'u vai i luga o le puipui, aveese mai le paipa, ma fa'aofi i totonu o le va'a e maua ai le vaifofo.

 

4. Tu'u ese o vaifofo: Afai o le vaa e maua ai le vaifofo o se fagu conical, o le fagu conical e tatau ona tilted 30 °.O le paipa lafoa'i e tatau ona tu'u sa'o.O le pito pito i lalo o le faagaau e tatau ona latalata i le puipui i totonu o le fagu conical.Tatala le tamatamailima faasino ma tuu le vaifofo e tafe malie i lalo o le puipui o le fagu.A pa'ū le maualuga o le sua i le ulu o loʻo tafe, e faʻafesoʻotaʻi e le paipa le puipui i totonu o le fagu mo le tusa ma le 15 sekone, ona aveese lea o le paipa.O se vaega itiiti o le vaifofo o loʻo totoe i le pito o le paipa e le tatau ona faʻamalosia e tafe i fafo, aua o le tele o le vaifofo o loʻo taofia i le pito na faʻaaogaina.

 

 


Taimi meli: Sep-26-2022